Dagligvaren må stoppe salg av syk/smittet oppdrettslaks!

Dagligvaren må stoppe salg av syk/smittet oppdrettslaks!


Til: Dagligvarebutikkene Coop, Meny, Rema 1000 og ICA m.m

Syk/smittet laks i butikken

Dagligvarebutikkene Coop, Meny, Rema 1000 og ICA m.m må slutte å selge syk /smittet oppdrettslaks. Det er en pandemi av PD og ILA i norske lakseoppdrettsanlegg! Begge sykdommene ødelegger lakskjøttet, som blir solgt på tilbud uten at kundene er informert om hva de kjøper.

Dette er et forsøk fra oppdrettsnæringen på å lure forbrukerne, noe som er totalt uholdbart. Ikke la dagligvarebutikkene være en del av denne svindelen! Forbrukere har rett til å vite at fisken de kjøper og spiser til middag er fri fra sykdom/smitte. Det er også en viss fare for å kjøpe laks med mykobakteriose (fisketuberkulose) som mennesker kan smittes av.

"Det er helt riktig at fisk som har både ILA- og PD-viruset omsettes i Norge."
Det sier professor Are Nylund ved Universitetet i Bergen, en av de fremste ekspertene i Norge på fiskesykdommer. NMF nekter å akseptere at syk/smittet laks blir solgt til uvitende forbrukere, så den 11.4.2013 startet vi en landsdekkende aksjon rettet mot dagligvareforretninger.

«All oppdrettslaks som selges er syk og/eller smittet uten at kundene advares mot dette, noe som jeg synes er helt forkastelig. Vi har en tradisjon i Norge for at det ikke selges mat som er infisert med sykdommer» sier Kurt Oddekalv. Aksjonen skjer på følgende måte: Aksjonistene fyller handlevogner med lakseprodukter i butikkene og forlater disse i butikken med et klistremerke med teksten ”Inneholder syk/smittet oppdrettslaks”. I tillegg påføres klistremerker med samme tekst på resterende lakseprodukter i frysediskene.

NMF

Kjedene må ta ansvar

Miljøvernforbundet har klistret for å gjøre både butikkene og kundene oppmerksom på at de selger syk/smittet oppdrettslaks. Nå som dagligvarebutikkene er klar over problemet, må de forstå at å liste ut laksen fra butikken, vil være et kvalitetsstempel for deres butikk. Vi ønsker med denne underskriftskampanjen å tvinge dagligvarebutikkene Coop, Meny, Rema 1000 og ICA m.m til å slutte å selge syk /smittet oppdrettslaks. Målet vårt er å samle minimum 10 000 underskrifter for å vise butikkene at dette salget er uholdbart ovenfor forbrukerne!

Med disse underskriftene kommer vi til å møte opp mot ledelsen dagligvarekjedene for å få dem til å forstå alvoret, og samtidig levere dem til landets helseminister, Jonas Gahr Støre.


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Kommentarer

652 underskrifter hittil!

Opprettet av
Norges Miljøvernforbund
21.04.2013
Kategori
Miljø
Område
Hele landet

Annonse

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på FacebookNyeste underskriftskampanjerUnderskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad