Eksamen er utdatert - Avlys den for godt


Til: Kunnskapsministeren

Eksamen er en tradisjonell metode for å evaluere studenters kunnskap og ferdigheter, men det er på tide å erkjenne at dette er en ineffektiv og stressende måte å måle studenters læring på. Avløsning av eksamen permanent vil ha mange fordeler for både studenter og lærere.

Først og fremst, eksamen er en stressende opplevelse for de fleste studenter. Det kan føre til angst og depresjon, og kan også påvirke studenters mentale og fysiske helse negativt. Når studenter er stresset, kan det også påvirke deres evne til å konsentrere seg og lære, noe som gjør det svært urettferdig å måle deres kunnskap og ferdigheter gjennom eksamen.

I tillegg er eksamen en ineffektiv måte å evaluere studenters kunnskap og ferdigheter. Det gir ikke en fullstendig bilde av studentens læring, siden det kun fokuserer på studentens evne til å svare på spørsmål under presset av tidsbegrensninger. Det er også svært lett å juks, noe som gjør at eksamen ikke alltid gir et nøyaktig bilde av studentens kunnskap og ferdigheter.

Et alternativ til eksamen er å bruke flere ulike evalueringsmetoder, som prosjekter, presentasjoner, øvelser og daglige oppgaver. Dette vil gi læreren en mer fullstendig bilde av studentens kunnskap og ferdigheter, og det vil også gi studentene en sjanse til å vise hva de kan gjøre i en mer avslappet og komfortabel setting.

Det er på tide å avlyse eksamen permanent og å implementere mer effektive og humane metoder for å evaluere studenters kunnskap og ferdigheter. Dette vil være til fordel for både studenter og lærere, og vil bidra til å skape et mer positivt og støttende læringsmiljø.


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Oppdateringer

Ingen oppdateringer publisert ennå

Få varsel når eieren skriver oppdateringer

Kommentarer

6 underskrifter hittil!

Opprettet av
Jonathan Schjørlien Borge
26.01.2023
Område
Hele landet

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på Facebook



Nyeste underskriftskampanjer



Siste oppdateringer


Underskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad