NEI til deportering av Noorzad Alimoradi!


Til: UDI (Utlendingsdirektoratet)

Den politiske flyktningen Noorzad Alimoradi fra Iran søkte beskyttelse i Norge 23. september 2015. I Norge jobber han frivillig for den ideelle organisasjonen Ny Start i Øst, og er høyt verdsatt av kollegaer og venner. Noorzad er medlem av Democratic Party of Iranian Kurdistan (PDKI), som er motstandere av det brutale iranske regimet. Dersom han blir sendt tilbake til Iran, venter han høyst sannsynlig en lang fengselsstraff, tortur eller dødsstraff.

Norske myndigheter har gjort to forsøk på å sende Noorzad tilbake. Onsdag 19. juni 2024 ble han forsøkt sendt tilbake med fly via Tyrkia. I følge en rapport fra menneskerettighetsorganisasjonen Hengaw, forsøkte Noorzad da å begå selvmord på flyplassen i Istanbul. Han ble ført tilbake til Norge. Her ble han plassert på utlendingsinternatet Trandum (under full isolasjon i ett døgn), med stor frykt for å igjen bli forsøkt sendt ut. Den 27. juni 2024 gjentok marerittet seg. Han ble på nytt forsøkt sendt tilbake via Tyrkia. I følge en ny rapport fra Hengaw beskriver vitner grusomme scener på flyplassen i Istanbul denne dagen. Fire norske politimenn skulle føre Alimoradi inn på flyet, fastbundet til en rullestol. Noorzad ropte desperat om hjelp, før han på nytt forsøkte å begå selvmord ved å kutte seg i håndleddet. Vitner beskriver at han var dekket av blod da han ble ført inn i flyet. Han ropte på hjelp på nytt, og påsto at han hadde blitt injisert med et sterkt beroligende middel, og at han var på vei til å miste bevisstheten. Piloten og passasjerene på flyet begynte å protestere, og piloten gikk ut av nødutgangen som et tegn på protest. Passasjerer ombord som filmet hendelsen sier at ansatte i Turkish Airlines konfiskerte telefoner og slettet videopptak. Noorzad ble igjen sendt tilbake til Trandum i Norge, og ble på nytt satt under full isolasjon i ett døgn.

Disse desperate handlingene viser klart alvoret i Noorzad sin situasjon. Selv om han nå er tilbake på Trandum, er det fortsatt en stor fare for at han igjen blir forsøkt sendt ut. Norge kan ikke være bekjent med å sende en politisk flyktning tilbake til et land der han risikerer å bli utsatt for tortur eller dødsstraff. Vi krever at Noorzad får bli i Norge, og at han får garantier for å ikke bli sendt tilbake.

Signer oppropet for å redde livet og fremtiden til Noorzad Alimoradi!

Under finner du link til en kort video som viser behandlingen av Noorzad, samt linker til rapportene fra Hengaw.

https://www.instagram.com/reel/C8wTz3-JMrn/?igsh=cHdmZ243bnA2dmsw

https://hengaw.net/en/news/2024/06/article-58-1

https://hengaw.net/en/news/2024/06/article-83


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Oppdateringer

Ingen oppdateringer publisert ennå

Få varsel når eieren skriver oppdateringer

Kommentarer

41 underskrifter hittil!

Opprettet av
Amalie Engevold
3 uker siden
Område
Hele landet

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på FacebookNyeste underskriftskampanjerSiste oppdateringer


Underskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad