Kvernevik eller Vigå?

Kvernevik eller Vigå?


Til: Bydel

Bydel Kvernevik: Fra Mølledrift til Vikinghelligdom?
En underskriftskampanje for navneendring til Vigå!
Kvernevik, et navn med klang av sagbruk og mølledrift, har preget bydelen i over 170 år. Men representerer det fullt ut den unike historien og identiteten til området? Vi, innbyggerne i Kvernevik, mener at tiden er inne for en forandring. Vi ønsker å gjenoppdage og hylle den dypere forankringen i vikingtiden, og foreslår derfor en navneendring til Vigå.

Hvorfor Vigå?

1. Historisk feilslutning: Navnet "Kvernevik" stammer fra en mølle som ble bygget i 1850, men representerer dermed bare en liten del av vår historie. Den feilaktige tildelingen av navnet skapte en misvisende kobling til en mølle som ligger i en annen kommune, Randaberg.

2. Vikingarv og identitet: Vigå, derimot, stammer fra vikingtiden og betyr "helligdom" eller "kultplass". Arkeologiske funn, inkludert helleristninger fra bronsealderen, bekrefter tilstedeværelsen av bosettinger og rituelle steder i området lenge før mølledriften etablerte seg. Dette navnet representerer en mer autentisk og inkluderende identitet for bydelen.

3. Vakker klang og estetikk: Vigå er et vakkert og velklingende navn som passer bedre til den idylliske beliggenheten ved Hafrsfjord. Vigå, derimot, er et klumpete og vanskelig å uttale navn som ikke gjenspeiler den unike atmosfæren i området. Å si Kvernevik passer best på Egenes!

4. Positivt image og turisme: Et attraktivt bydelsnavn kan ha en positiv effekt på både næringsliv og turisme. Vigå har et unikt potensiale til å tiltrekke seg besøkende og investeringer, og bidra til en positiv utvikling av området.

Bli med oss og gjør en forskjell!

Ved å signere underskriftskampanjen bidrar du til å rette opp den historiske feilslutningen, hylle vår vikingarv og skape en mer inkluderende og attraktiv identitet for Vigå.

Sammen kan vi gjenoppdage Vigå!


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Oppdateringer

Ingen oppdateringer publisert ennå

Få varsel når eieren skriver oppdateringer

Kommentarer

1 underskrift hittil!

Opprettet av
Jan Erik Hiim
Ca. 2 mnd. siden
Område
Hele landet

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på FacebookNyeste underskriftskampanjerSiste oppdateringer


Underskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad