NEI til gruvedrift på Helleland NÅ


Til: Kommunestyret i Eigersund

Dersom det blir gruvedrift på Helleland, vil dette påvirke store deler av miljøet, naturen, landbruket og et levende lokalsamfunn i distriktet vårt på en svært negativ måte. Men slik situasjonen er nå, kan heldigvis kommunestyret i Eigersund når som helst stoppe gruveprosjektet. Denne muligheten kan forsvinne i løpet av 2025:

Dette er hva Plansjef i Eigersund kommune Dag Kjetil Tonheim sier til Dalane Tidende om en eventuell statlig plan:

«Vi vet at det er en ny minerallov på trappene. Slik det ser ut nå, kan den åpne for statlig plan i gitte tilfeller. Jeg har hørt snakk om at planen skal vedtas av Stortinget i løpet av 2025, men der er jeg foreløpig litt usikker. Det jeg i alle fall ser for meg, er at det kommer presiseringer om statlig plan i den nye loven».

En statlig plan vil si at kommunen kun blir en høringspart, og at det dermed er det opp til statlige myndigheter å avgjøre om det skal bli gruvedrift på Helleland eller ikke. Da kan lokalpolitikerne kun gi en tydelig uttalelse i saken. Dette opplevde vi tidligere når det gjelder vindkraftutbygging med de store og svært negative konsekvensene for naturen dette førte. Nå har heldigvis kommunene vetorett i slike saker.

Som vi vet er det et stort press fra EU om å skaffe til veie viktige mineraler av de som ligger under bakken på Helleland. Dersom det er opp til staten, det vil si Regjeringen, å bestemme om det blir gruvedrift på Helleland, vet vi vel alle hva det vil bety; en ødeleggende nedbygging av et helt lokalsamfunn, uerstattelig jordbruksjord og natur i kommunen vår.

Derfor kan 2024 bli et skjebneår for Helleland og store deler av Dalane. Ønsker flertallet i kommunestyret å si NEI til gruvedrift, kan denne muligheten forsvinne neste år…


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Oppdateringer

Ingen oppdateringer publisert ennå

Få varsel når eieren skriver oppdateringer

Kommentarer

1160 underskrifter hittil!

Opprettet av
Smånytt fra Egersund
26.02.2024
Kategori
Miljø
Område
Hele landet

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på FacebookNyeste underskriftskampanjerSiste oppdateringer


Underskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad