Stopp utvisningen av tsjetsjenske flyktninger fra Norge!


Til: Regjering/Stortinget

Stopp utvisningen av tsjetsjenske flyktninger fra Norge til Kroatia!

Kjære alle,

Vi står overfor en humanitær krise som krever vår umiddelbare oppmerksomhet og handling. Norge planlegger å sende tsjetsjenske flyktninger til Kroatia, med begrunnelse om at Kroatia er det første sikre landet de ankommer. Imidlertid er virkeligheten langt mer kompleks og farlig for disse menneskene.

Disse tsjetsjenske flyktningene har flyktet fra konflikt og forfølgelse i Tsjetsjenia, og mange har opplevd alvorlige overgrep og trusler mot deres liv og sikkerhet. Nå står de i fare for å bli sendt til Kroatia, der det er bekymringer for at de vil bli returnert til Russland.

Ifølge rapporter fra flere menneskerettighetsorganisasjoner og internasjonale observatører har Kroatia tidligere returnert flyktninger og asylsøkere tilbake til Russland, til tross for risikoen for forfølgelse og overgrep der. Spesielt har dette blitt observert siden krigen i Ukraina begynte, og det er grunn til å frykte at denne praksisen vil fortsette med tsjetsjenske flyktninger.

I tillegg har det vært rapporter om overgrep mot personer som søker asyl i Kroatia. Disse overgrepene inkluderer ulovlige deportasjoner, vold og mishandling, og utgjør en alvorlig trussel mot rettighetene og sikkerheten til flyktninger og asylsøkere.

Dette er en klar krenkelse av internasjonale rettigheter og et brudd på prinsippet om ikke-refoulement.

Vi kan ikke tillate at disse tsjetsjenske flyktningene blir ofret på grunn av byråkratiske prosesser og tvilsomme avtaler mellom land. Deres liv og sikkerhet må prioriteres.

Vi ber derfor om din støtte i å stoppe utvisningen av tsjetsjenske flyktninger fra Norge til Kroatia. Vi oppfordrer norske myndigheter til å finne en løsning som respekterer disse menneskenes rettigheter og sikkerhet.

Vær med oss i kampen for rettferdighet og menneskerettigheter. Din underskrift kan gjøre en forskjell og bidra til å redde liv.

Sammen kan vi stå opp mot urettferdighet og bidra til å skape en verden der alle mennesker har rett til trygghet, frihet og verdighet.

Hilsen: Det Tsjetsjenske samfunnet i Norge

La oss handle nå!


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Oppdateringer

Ingen oppdateringer publisert ennå

Få varsel når eieren skriver oppdateringer

Kommentarer

308 underskrifter hittil!

Opprettet av
Beckhan Saiew
3 uker siden
Område
Hele landet

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på Facebook



Nyeste underskriftskampanjer



Siste oppdateringer


Underskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad