Ja til gangfelt og 50 sone!

Ja til gangfelt og 50 sone!


Til: Innlandet fylkeskommune

I fjor høst ble tre fotgjengerfelt i 60-sona forbi Nesvangen, Kildemarka og Rena Leir fjernet, i tillegg til det over veien i enden av Rena Bru ved Pilgrimen som også inngår som en del av brurunden.

Begrunnelsen fra fylkeskommunen er at det å fjerne gangfelt i 60 km/t soner vil bevisstgjøre fotgjengere om deres ansvar ved å krysse veien. De foreslår å beholde overgangene som de er, men uten skilt og veimerking. De fire fotgjengerfelt i Åmot er, kryssingen ved krysset FV 215 og FV 2188 (Øgle-Vikenveien) ved Rena bro ved Pilgrimmen, og de to feltene på Nesvangen, samt krysset 2188 og Kavaleriveiens gangfelt. Vi er sterkt uenige i denne avgjørelsen og ønsker å samle støtte for å få endret denne beslutningen

Det som er bekymringsverdig er at hastigheten på Fv. 2188 Nesvangen har økt katastrofalt etter at disse tiltakene ble gjennomført, til tross for at det er skiltet med 60 km/t. Dette er et klart bevis på at fjerning av merkede fotgjengeroverganger ikke har den ønskede effekten på trafikksikkerheten. Vi mener at det er nødvendig å ta grep for å sikre fotgjengeres trygghet og redusere hastigheten på denne veien.

Vi ønsker derfor å starte en underskriftskampanje for å kreve at Innlandet fylkeskommune endrer sin beslutning og gjenoppretter merkede fotgjengeroverganger på disse overgangene. Vi foreslår at det etableres en fartsgrense på 50 km/t med fotgjengerfelt, men uten opphøyde gangfelt. Dette vil tillate fotgjengere å krysse veien på en trygg måte samtidig som det tar hensyn til Forsvarets tidvise transportbehov.

Vi håper på din støtte i denne kampanjen for å sikre trafikksikkerheten og beskytte fotgjengerne. Vennligst signer underskriftskampanjen og del den videre for å samle så mange underskrifter som mulig.

Aksjonen støttes av:
Åmot Skolene
Rena Idrettslag
Connect ved HMS ansvarlig
Kildemarka Vel
Forsvaret, for personell.
Åmot Frivilligsentral
Åmot Kommune v/Ordfører


Støtter du denne kampanjen?


Ja, jeg vil skrive under

Oppdateringer

Ingen oppdateringer publisert ennå

Få varsel når eieren skriver oppdateringer

Kommentarer

266 underskrifter hittil!

Opprettet av
Mads Grøndalen
29.06.2023
Område
Innlandet

Underskrift.no er ikke tilknyttet kampanjen, kampanjens eier står ansvarlig for innholdet.
Klikk her dersom du finner kampanjen upassende eller støtende

Lik Underskrift.no på Facebook



Nyeste underskriftskampanjer



Siste oppdateringer


Underskrift.no - Norges største på underskriftskampanjer siden 2006
Vilkår og personvern

Sjekk også:
pCast - Podcast oversikt | Mediamakeriet - Webdesign i Fredrikstad